Sme neveľké vinárstvo na úpätí Malých Karpát, kde s láskou dorábame jedinečné a harmonické vína. Našou víziou je zachovať tradičnú vinársku receptúru tohto kraja a prepojiť ju s modernými technológiami a enologickými postupmi. Zameriavame sa tiež na výrobu zriedkavých mokov, ako sú likérové či dezertné vína typu portské a sherry, vín so...
Filtrovať blogy podľa služby Blogger : zpivnice.sk
V roku 1994 zakladá Ján Hacaj živnosť na pestovanie hrozna a výrobu vína, z ktorej v roku 2002 spolu s bratom Vladimírom a rodinným priateľom Vladimírom Čečetkom vzniká firma HACAJ.
Vinárstvo HACAJ vyrába odrodové vína s prívlastkom a najmä šumivé vína vyrobené klasickou šampanskou technológiou druhotného kvasenia vo fľašiach. Všetky vína sú...
Rodinné vinárstvo MODRAN KLIMKO WINE začalo produkciu odrodových vín z vlastných vinohradov v roku 2016. Mladý vinár Tomáš Klimko sa však pestovaniu hrozna a výrobe vína v Modre venuje už viac ako 15 rokov. Víno sa rodí vo vinohrade. Klišé, ktoré je však pravdivé a je potrebné byť hrdý na postupnosť, najprv vinohradník, potom vinár. Hrozno...
Sme malé rodinné vinárstvo zo Svätého Jura. Oficiálne fungujeme od roku 2011, avšak prvé víno z hrozna dopestovaného vo vlastnej vinici bolo z ročníka 2004. Nemáme žiadnych zamestnancov, o vinohrady sa staráme spolu s manželkou. Výnimkou sú oberačky, keď si zavoláme na pomoc rodinu a priateľov. V súčasnosti obhospodarujeme 1,5ha vinohradov vo...
Víno Fiala je rodinné vinohradníctvo a vinárstvo z Modry. Remeslo sa v našej rodine dedí z otca na syna už mnoho generácií. Všetko Fialove víno je z hrozna z vlastných vinohradov, kde je vinič prísne rezaný, čo aj za cenu menšej úrody prináša vysokú kvalitu. Vinič má vo väčšine vinohradov viac ako 40 rokov, a to taktiež veľmi priaznivo...
Milovín je rodinné remeselné vinárstvo z Vinosadov, s ročnou produkciou do 2000 fliaš. Pri tvorbe vína sa riadime jednoduchosťou. Používame pôvodné tradičné postupy, teda mušt spracovávame bez použitia moderných technológií. Biele víno získavame výhradne zo samotoku. Kvasenie prebieha pomocou zákvasu zo spontánne rozkvaseného hrozna z nášho...